Odborári prešovskej FNsP poslali otvorený list Zajacovi a Dzurindovi

23.03.2006 Prešov

Prešov 23. marca (TASR) - Odborári prešovskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana dnes odoslali ministrovi Rudolfovi Zajacovi a prem...
Prešov 23. marca (TASR) - Odborári prešovskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Jána Adama Reimana dnes odoslali ministrovi Rudolfovi Zajacovi a premiérovi Mikulášovi Dzurindovi otvorený list, v ktorom vyjadrili nespokojnosť s postupom vedenia v súvislosti s diferencovaným odmeňovaním. To bolo príčinou vstupu tamojších zdravotníkov do štrajkovej pohotovosti.

\"Od 1. januára došlo u pracovníkov nemocnice k zníženiu platov vzhľadom k tomu, že jej manažment začal uplatňovať systém diferencovaného odmeňovania podľa Smernice č. 17 napriek tomu, že nebola podpísaná Kolektívna zmluva ani individuálne pracovné zmluvy týkajúce sa odmeňovania, \" uvádza sa v liste, ktorý odborári zaslali aj TASR.
Tvrdia v ňom, že v posledných dňoch došlo k eskalácii napätia vo FNsP po tom, čo ich riaditeľ Peter Biroš si vynucoval podpisy lekárov pod súhlas o odmeňovaní podľa jeho predstáv, opakovane zastrašoval pracovníkov a pod. \"Z týchto dôvodov žiadame ministra Rudolfa Zajaca a premiéra Mikuláša Dzurindu, aby sa urýchlene zaoberali situáciou v nemocnici a pre upokojenie situácie a možnosť ďalšieho riešenia žiadame vyvodenie osobnej zodpovednosti Petra Biroša, nakoľko už nemá našu dôveru, \" znie vo vyhlásení.
Odborári zároveň žiadajú, aby bola dôsledne prešetrená jeho činnosť počas pôsobenia vo funkcii riaditeľa, aby sa zistilo, či súčasný ekonomický stav nemocnice nie je aj dôsledkom jeho chýb v riadení spomínanej štátnej inštitúcie.
 

Vyberte región